NIEUWS VAN VOORVAART ADVOCATUUR

Lees hier ons laatste Nieuws

11 september 2015: Dag van de Scheiding

Uit cijfers van het CBS blijkt dat ruim 1 op de 3 huwelijken eindigt met een echtscheiding (38,1% volgens cijfers uit 2013). De vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) heeft daarom de “Dag van de Scheiding” in het leven geroepen, die dit jaar plaatsvindt op 11 september 2015. Doel van deze dag is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen (door deskundige begeleiding), zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

De noodzaak van extra aandacht voor stroomlijning van het echtscheidingsproces, blijkt wel uit het feit dat steeds meer echtscheiding uit lijken te lopen op een vechtscheiding. de vFAS spreekt van een vechtscheiding als de procedure niet meer gericht is op afwikkeling van de echtscheiding, maar erop gericht is de ex-partner zo veel mogelijk te schaden. Uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van vFAS blijkt dat het aantal vechtscheiding ten opzichte van 2013 fors is gestegen. In 2013 liep een op de tien zaken uit op een vechtscheiding. Dit jaar is dat een op vijf.

Deskundige begeleiding kan voorkomen dat uw echtscheiding zich ontwikkelt tot een vechtscheiding. Ook kan deskundige hulp bijdragen aan de-escalatie van een bestaand conflict.

Voorvaart Advocaten biedt u deze hulp en bijstand. Wij hebben advocaten in dienst die in de eerste plaats gespecialiseerd zijn in personen- en familierecht (lid van de vFAS) en daarnaast kundig zijn op het gebied van mediation (MfN registermediator). De advocaten van Voorvaart Advocaten zijn daarmee uitstekend in staat om uw echtscheiding in goede banen te leiden.

Heeft u vragen over echtscheiding? Neem dan contact op met Voorvaart Advocaten om te ervaren wat zij voor u kunnen betekenen.