NIEUWS VAN VOORVAART ADVOCATUUR

Lees hier ons laatste Nieuws

Zaken oplossen in het personen- en familierecht

In veel familiezaken lukt het partijen maar niet om goed te communiceren. Meestal ging dat tijdens huwelijk of samenleving moeizaam, na uiteengaan of een echtscheiding is dat veelal onmogelijk. Als er dan een probleem ontstaat over kinderalimentatie of omgangsregeling kunnen er geen afspraken gemaakt worden. In een convenant is soms aangegeven dat partijen dan eerst een mediator (moeten) raadplegen, in de praktijk begint men er meestal niet aan en worden direct advocaten ingeschakeld.

Hoewel de standpunten van partijen over en weer helder zijn, is het dan niet mogelijk om tot een vergelijk te komen. Vooral de kinderen vinden dat onplezierig en de stress over de onmacht van de ouders giert door de lijven. Het dagelijks leven kan er door vergald worden.

Als iedereen vastzit in z’n eigen standpunt kunnen (welwillende) advocaten meestal iets behoorlijks bereiken in een serie 4gesprekken, en/of via intensief mailverkeer. 80% van de zaken wordt dan opgelost! Het adagium dat advocaten de zaak alleen maar erger maken, is onjuist. Twee goede advocaten gaan gezamenlijk aan de gang om de zaak voor hun cliënten op te lossen, met succes!

Als het echt niet anders kan moet de rechter beslissen. Bij een zitting vraagt de rechter vaak direct naar de stand van zaken. Als men dicht bij elkaar zit, worden partijen de gang opgestuurd met als doel alsnog te schikken. Onder de druk van het moment worden vrijwel alle zaken dan alsnog geschikt en vastgelegd in een vonnis of beschikking. Heerlijk. Wat in een normale kantoorsetting niet lukt, lukt wel bij de rechter in een imponerende rechtszaal. Die worden daar speciaal in getraind, met prima resultaten.

Er zijn dus vele wegen die naar Rome leiden en een gespecialiseerde familierecht-advocaat kan u daarin begeleiden, met een werkbaar resultaat als beloning. Zodat u verder kunt. Want u heeft wel wat beters te doen.

U kunt ons bellen: 076-524 44 44 of mailen: info@voorvaartadvocatuur.nl