Mediation

ONZE RECHTSGEBIEDEN

MEDIATION

Indien u betrokken raakt in een (juridisch) conflict kunnen de emoties hoog oplopen. Een stap naar de rechter lijkt dan onvermijdelijk. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Mediation kan in veel gevallen uitkomst bieden.

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Een mediator gaat samen met u en de andere partij op zoek naar een oplossing voor een probleem. De resultaten zijn aanvaardbaar voor beide partijen omdat u allebei meepraat over het eindresultaat. De mediator is onafhankelijk en onpartijdig. Mediation werkt voor beide partijen, levert vaak snel resultaat op en is goedkoper en minder ingrijpend dan een gang naar de rechter. Bovendien hebben partijen zelf een groot aandeel in het resultaat. Dat voelt goed en dat is meestal beter dan de beslissing van een rechter.

Traditioneel wordt mediation veel toegepast in familierechtelijke zaken. Het kan ook van toegevoegde waarde zijn bij problemen van andere aard, zoals bij een conflict tussen een werkgever en een werknemer. Ook afwikkeling van nalatenschappen zijn vaak gebaat bij heldere mediation. Vaak komt het hele (soms confronterende) verleden naar boven als vader of moeder overlijdt.

 

VOORVAART ADVOCATUUR STAAT VOOR U KLAAR

Voorvaart Advocatuur heeft op het gebied van mediation/conflictbemiddeling stevige expertise in huis. Wij beschikken over ervaren en gespecialiseerde advocaten die zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Mediators federatie Nederland (MfN).

 

WERKWIJZE

Onze advocaten en mediators zoeken naar een oplossing voor uw problemen die voor beide partijen aanvaardbaar is. Hierbij zijn aandacht, betrokkenheid en open, heldere communicatie het uitgangspunt. De belangen van partijen staan altijd centraal.

 

MEER INFORMATIE / CONTACT

Bent u betrokken bij een conflict en vraagt u zich af of mediation uitkomst kan bieden in uw geschil? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Het eerste gesprek is altijd gratis.

U kunt ook altijd bij ons binnenlopen tijdens het inloopspreekuur. Dit gratis spreekuur vindt iedere woensdagavond plaats van 18:30 tot 20:00 bij kantoor Breda. Indien u niet in staat bent naar het inloopspreekuur te komen kunt u altijd een afspraak maken buiten het spreekuur om.

AANMELDEN INLOOPSPREEKUUR

ONZE MENSEN

mr. Ruud Voorvaart
LSA, vFAS, MfN

OP ZOEK NAAR SAMENWERKING

Voorvaart Advocatuur is altijd op zoek naar advocaten die (al of niet zelfstandig) onze praktijk willen versterken. Neem vrijblijvend contact op met Ruud Voorvaart

GRATIS INLOOPSPREEKUUR

Iedere woensdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur kunt u bij kantoor Breda vrijblijvend binnenlopen. Aan dit spreekuur zijn voor u geen kosten verbonden.

Wij vragen u wel vooraf even te laten weten dat u komt. Lees meer.