NIEUWS VAN VOORVAART ADVOCATUUR

Lees hier ons laatste Nieuws

Medewerkers Nedtrain blootgesteld aan chroom-6

Na eerdere ophef rondom het gebruik van chroom-6 in verf bij defensie, werd afgelopen week via verschillende mediakanalen naar buiten gebracht dat ook de verf die in het verleden gebruikt werd op treinen chroom-6 bevat. De NOS bericht dat volgens de vakbond FNV Spoor naar alle waarschijnlijkheid rond de 1000 medewerkers zijn blootgesteld aan de giftige verf, die in de jaren ’90 op treinen werd gebruikt. Op dit moment zouden honderden medewerkers nog steeds met de verf in aanraking komen.

Chroom-6

Chroom-6 werd in het verleden gebruikt als bestanddeel in verf om roestvorming tegen te gaan. Later werd bekend dat blootstelling aan de stof, door bijvoorbeeld verven of het opschuren van een oude verflaag, tot gezondheidsklachten kan leiden die variëren van onschuldige huiduitslag tot longkanker.

Maatregelen

Een woordvoerder van de NS zou hebben laten weten dat inmiddels door een extern onderzoeksbureau onderzoek is gedaan naar de situatie. De conclusie van dit onderzoek zou zijn dat de huidige veiligheidsmaatregelen op de werkplaats voldoende zijn om gezondheidsklachten te voorkomen. Toch heeft Nedtrain de standaard handschoenen en mondkapjes inmiddels vervangen door beschermende pakken.

Bent u in het kader van uw werk in het verleden (mogelijk) in aanraking gekomen met chroom-6? Neem dan voor nadere informatie en bijstand in deze kwestie vrijblijvend contact op met Voorvaart Advocaten om te ervaren wat zij voor u kunnen betekenen.