NIEUWS VAN VOORVAART ADVOCATUUR

Lees hier ons laatste Nieuws

4 praktische tips in geval van letselschade

Bij LenaertsVoorvaart Advocaten zijn we gespecialiseerd in letselschade. In geval van letselschade nemen wij u uw (juridische) zorgen dan ook zoveel mogelijk  uit handen. Als specialist op het gebied van letselschade zien wij helaas regelmatig voorbeelden voorbijkomen waarin de afwikkeling van letselschade voortvarender had kunnen verlopen indien de benadeelde zelf anders gehandeld zou hebben.

Daarom hier 4 praktische tips speciaal voor benadeelden met letselschade: wat kunt u zelf doen om de juridische afwikkeling van uw schade zo soepel mogelijk te laten verlopen?

Tip 1: zoek direct medische hulp

Te vaak zien wij gevallen waarin juridische discussies ontstaan omdat te laat de hulp van een medische specialist is ingeschakeld. Heeft u fysieke klachten na het ongeval? Meld deze dan direct bij uw medisch specialist (huisarts, fysiotherapeut, …). Zorg dat uw klachten, hoe onbenullig deze ook lijken, geregistreerd worden in uw medisch dossier. Dit kan u later veel zorgen besparen. Laat u uw klachten niet direct registeren, dan kan de aansprakelijke partij bijvoorbeeld later betwisten dat uw klachten in relatie staan tot het ongeval.

Tip 2: verzamel (indien) mogelijk direct zo veel mogelijk bewijs

Indien de ernst van uw letsel het toelaat: zorg ervoor dat u zo veel mogelijk bewijs verzamelt (of laat verzamelen) over de toedracht van het ongeval. Wat gebeurde er precies? Het is van belang dat de toedracht van het ongeval zo duidelijk mogelijk wordt vastgelegd. Maak foto’s van de situatie en van uw letsel. Waren er getuigen? Noteer de contactgegevens. Of zorg ervoor dat iemand anders dat voor u doet.

Tip 3: kosten gemaakt? bewaar uw bonnetjes

Als u letsel oploopt bij een ongeval kan dit voor veel extra kosten zorgen. U kunt genoodzaakt zijn gebruik te maken van een taxi omdat u zelf niet meer kunt autorijden, U heeft extra huishoudelijke hulp nodig, uw auto/fiets moet gerepareerd worden et cetera. Het is belangrijk dat u alle facturen en bonnetjes van dit soort kleine en grotere kostenposten bewaart. U kunt veel discussie over uw schadeposten voorkomen indien u al uw kosten kunt onderbouwen met schriftelijk bewijs.

Tip 4: win juridisch advies in

De laatste tip: aarzel niet om juridische hulp in te schakelen. Het kan geen kwaad om uw situatie te bespreken met iemand die gespecialiseerd is op het gebied van letselschade. Zelfs als aansprakelijkheid door de veroorzaker van het ongeval wordt erkend of als u op het eerste gezicht denkt dat het allemaal wel mee valt met uw schade, kunt u baat hebben van bijstand van een letselschadespecialist. Uw juridisch adviseur kan u bijvoorbeeld precies vertellen welke schade u wel en niet kunt verhalen op de wederpartij. Het komt vaak voor dat men met niet vergoede schade blijven zitten, omdat niet duidelijk is welke schade al of niet voor vergoeding in aanmerking komt.

Kortom: blijf niet te lang stilzitten

Het is begrijpelijk dat uw hoofd na een ongeval niet altijd direct staat naar het claimen van schade en juridische discussies. U kunt echter veel ellende voorkomen door adequaat te handelen. Komt u er zelf niet uit of heeft u vragen? Aarzel dan niet om hulp in te schakelen van een letselschadespecialist. bij ons bent u welkom.

R.M.T. (Rens) van Berlo